Kilpailuedustusta kerrakseen

Viime viikolla pidettyihin MAOLin neljän tieteen loppukilpailuihin pääsi reilut 80 osallistujaa, n. 20 jokaista tieteenalaa kohti. Päivölästä Helsingissä pidettäviin matematiikka-, kemia-, fysiikka- ja tietotekniikka-aiheisiin loppukilpailuihin tiensä selvitti viisi opiskelijaa, joista yksi osallistui sekä matematiikkaan että tietotekniikkaan. Jokaisen alan 10 parhaiten menestynyttä sai mahdollisuuden päästä ilman pääsykoetta joihinkin korkeakouluihin. Päivölän opiskelijoista kaksi kuului tähän joukkoon - toinen heistä jopa kahdella alalla! Yhden paikka jäi harmittavasti pisteen päähän. Kemiaan osallistuneelle luvassa on paikka valmennuksessa, josta valitaan edustajat pohjoismaiden välisiin kemiakilpailuihin.

Kilpailujen kesto vaihteli. Matematiikassa aikaa oli 3 tuntia, tietotekniikassa 5 tuntia, kemiassa 3 tuntia laboratoriossa ja sen päälle 2 tuntia teoriaa. Fysiikkakilpailuihin ei meiltä lähtenyt osallistujia. Kilpailuaika oli useamman mielestä tehtäviin nähden tiukka ja enemmän olisi saanut tehdyksi, jos aikaa olisi riittänyt. Tehtävät olivat mielenkiintoisia ja vaikeusasteeltaan vaihtelevia.

Osanottajat valmistautuivat eri tavoin. Nukkuminen, vanhojen kisatehtävien läpikäynti ja yleensä aiheen lukeminen olivat edeltävien viikkojen valmistelut. Suurin työ oli tehty jo aiemmissa opiskeluissa ja harrastuksissa.

Hyvät eväät, tuttujen näkeminen ja yhdessä vietetty aika kruunasivat matkan. Hotellimajoituksessa pelattiin korttia pitkään ja porukka ruokaili yhdessä. Reissu oli onnistunut sekä menestyksen että muun olemisen ja tekemisen kannalta.

Päivölän opiskelijoista loppukilpailuun päässeet.

Päivölän opiskelijoista loppukilpailuun päässeet.