Lakkiaiset

Neljätoista ylioppilasta laittoi perjantai iltana valkolakit päähän. Vanhemman vuosikurssin lukio on ohi ja kaikki pääsevät ansaitun kesäloman viettoon.

Päivä alkoi omien huoneiden siivoamisella. Vanhemman vuosikurssin täytyi muuttaa kokonaan pois Kivitalosta, ja nuorempien piti valmistautua siirtymään ensi vuonna uuteen huoneeseen. Kun siivoaminen saatiin päätökseen oli kenraaliharjoitusten aika. Kukaan ei kompastellut, Suvivirsi ja Gaudeamus igitur osattiin laulaa, eikä mitään tärkeää unohtunut. Tämän jälkeen kaikille jäi hyvin aikaa valmistautua ja laittaa parasta päälleen.

Sukulaisia ja perheenjäseniä alkoi virrata Päivölään illan lähestyessä ja virallinen tilaisuus alkoi kello kuusi illalla. Sitä ennen opiskelijat ehtivät järjestää perinteisen arvonimien julistamisen. Tapana on ollut, että vanhemmat opiskelijat keksivät nuoremmilleen heitä kuvastavat nimet. Kun tämäkin oli ohi, alkoi virallinen juhla olla käsillä. Päivölän edellinen rehtori Matti Koiranen,  Tietotien lukion rehtori Jaana Leppä, linjanjohtaja Merikki Lappi ja matematiikkalinjalta valmistuva Elias Benkhodja pitivät puheet. Mieleen painuvimmat kohdat koskivat koulutuksen sopeutumista yhteiskunnan muutoksiin ja matemaattis-luonnontieteellisten aineiden tärkeyttä sekä oppimista vertaisryhmissä. Vihdoin opiskelijat pyydettiin ottamaan vastaan todistuksensa ja siirtymään lavalle, kunnes kaikki saivat laittaa ylioppilaslakin päähänsä.

Lakitustilaisuuden jälkeen opiskelijat ja sukulaiset saivat kahvitella. Kuulumisia vaihdettiin viimeisen kerran ja pikku hiljaa itse kukin lähti perheineen kohti kotia valmistautumaan varsinaisiin sukulaisille ja tuttaville järjestettäviin juhliin.

Matematiikkalinja toivottaa kaikille hyvää kesää.