Lumentulo rajoittamassa sähkönjakelua

Menneenä viikonloppuna lähes koko Suomessa satoi lunta, täällä jo heti perjantaiaamusta lähtien. Lumentulo aiheutti sähkökatkoksia yli 55 000:ssa taloudessa ja Päivölänmäki oli yksi näistä paikoista. Sähkökatkoksen takia verkkomme olivat alhaalla, joten kotisivut, sähköpostit, irc ynnä muut netistä riippuvat niin sisäiset kuin ulkoisetkin palvelut olivat saavuttamattomissa - ja me nettiriippuvaiset vähän pulassa.

Onneksi oli vapaaviikonloppu ja Päivölänmäki melko tyhjillään, kun suurin osa opiskelijoista oli käymässä kotonaan. Jääkaappien ja pakastinten lämpeneminen ja rajoittuneempi yhteydenpito ulkomaailmaan jäivät nyt suurimmiksi huoliksi. Tulevana viikonloppuna olisi ollut paljon hankalampaa, sillä sähköttömyydestä olisivat kärsineet matematiikkalinjalaisten lisäksi myös matematiikkavalmennukseen ja neljään muuhun viikonlopputapahtumaan osallistuvat. Olisipa näppärää pitää kurssia ilman vettä, valoa, ruokaa, lämpöä ja tietoliikenneyhteyksiä.

Myös tulevaisuudessa tavoittamisemme saattaa olla kiinni sähköstä. Eli ellet saa meitä kiinni, kannattaa tarkistaa sähkönjakelutilanne.