Perinteikkäät perinnepäivät

Päivölän matematiikkalinjan jokavuotiset perinnepäivät pidettiin viime viikonloppuna. Joka syksy vanhoja matematiikkalinjan opiskelijoita saapuu katsomaan, mitä linjalla nykyään tapahtuu ja kertomaan myös omia kuulumisiaan. Perinnepäivät ovat loistava tilaisuus verkostoitua uusien ihmisten kanssa, sillä ihmisiä saapuu ympäri Suomea. Ihmiset saavat kuulla lukuisista opiskelu- ja työpaikoista ja saavat vinkkejä suuntaan jos toiseen.

Vanhoja opiskelijoita alkoi saapua Päivölään perjantaina. Ensimmäisenä ohjelmassa oli PSIL:n esittelyä ja projektien demoamista. Vieraamme osoittivat mielenkiintoa vähän kaikkeen ja kävivät tutustumassa kaikkien työhön. Oli mukavaa nähdä vanhoja tuttuja ja ystäviä, ja monille jo valmistuneille opiskelijoille perinnepäivien tärkeimpiä seikkoja on nähdä ystäviä vuosienkin takaa.

Lauantaina ohjelmassa oli tutkielmaseminaari, joka aloitettiin vanhemman vuosikurssin tutkielmien esittelyllä. Sen jälkeen ohjelmassa oli joidenkin vanhojen opiskelijoiden esityksiä. Tutkielmaseminaarissa syntyi mielenkiintoista keskustelua ja yleisö oli kiinnostunut kaikesta, mitä heille kerrottiin.

Seminaarin jälkeen sosiaalinen ilta aloitettiin tyttöjen saunalla. Koko illan Kivitalo oli täynnä elämää. Ihmiset pelasivat isoissa ryhmissä tietokonepelejä, korttipelejä ja tietysti shakkia. Keskusteluryhmiä löytyi kivitalon jokaisesta nurkasta. Osa vaihtoi kuulumisia pienemmässä porukassa osa vähän tai paljonkin isommassa. Näitä keskusteluryhmiä löysi vielä myöhään yöllä.