Potkiaiset

Vanhemmalla vuosikurssilla koittaa pian taas aika kääntää uusi sivu elämässä.

Potkiaiset ovat perinteisesti olleet päivöliinien juhla, jolloin valmistuvat on sananmukaisesti potkittu pois. Potkiaisten kunniavieraina ovat tottakai  valmistuvat päivöliinit ja nuorempi vuosikurssi järjestää juhlat potkittaville. Tällä tavalla systeemi on pyörinyt jo useita vuosia, jolloin junnut tulevat ”maksaneiksi myös omat potkiaisensa” järjestäessään huikeita juhlia valmistuville. Ja tekevät selväksi, että perästä tullaan!

Ennen kuin ensimmäisestä vuosikurssista tulee vanhempi vuosikurssi, valmistuvien vuosi päätetään hauskanpitoon peleillä ja leikeillä.

Ennen kuin ensimmäisestä vuosikurssista tulee vanhempi vuosikurssi, valmistuvien vuosi päätetään hauskanpitoon peleillä ja leikeillä.

 Vaikka kesäkuu alkoi, taivaalta tippui vettä ja räntää suuren osan päivästä. Tänä vuonna touhuttiin siksi osittain katon alla kuivassa, kun vuosi sitten Suomessa korkein lämpötila oli +28 astetta. Mutta mitäpä tuosta, viihdyttiin tilan vaihdosta huolimatta! Sade tosin väistyi antaen tilaa mitä kauneimmalle, vaikkakin kolealle kevätillalle.

Koska vanhemman, kahdennenkymmenennenensimmäisen, vuosikurssin nimi on Ventit (miten sattuikaan?), pelit noudattivat korttiteemaa, joka kehitettiin leikkisästi valmistuvia ajatellen. Aluksi vuosikurssit ottivat toisistaan mittaa köydenvedossa. Koska järjestävä kurssi on selvästi lähtevää kurssia pienempi, otimme lipputangon avuksi. Erilaisia rasteja oli esimerkiksi korttitornin rakentaminen ja vuoden aikana pelattu läpsy ja tietysti myös ventti. Jännittävyyttä lisäsi se, kun potkittavat pääsivät koristelemaan vesiväreillä nuorempien kasvoja. Ja piirtämään pysyvän jäljen meidän mieliin ennen viimeistä näkemistä.

Kesäloma alkaa tuossa tuokiossa ja pian kaikki menevät omille teilleen... Nähdäänhän me vielä? Lupaatteko?