Potkiaiset

Päivölässä nuoremmalla vuosikurssilla  on tapana järjestää vanhemmalle vuosikurssille vuoden päätteeksi potkiaiset. Tänä vuonna oli Karaattien vuoro saattaa Moolit maailmalle. Ensimmäisenä ohjelmassa olivat olympialaiset. Matematiikkalinjan opiskelijat jaettiin neljään joukkueeseen. Olympialaisten ohjelmaan kuului solapullokeilaus, teipinheitto,  lipunryöstö ja vedenkanto.

Solapullokeilauksessa heitettiin palloa tarkoituksena kaataa mahdollisimman monta pulloa, aivan kuin keilauksessa. Teipinheitto oli matematiikkalinjan otos renkaanheittoon. Lipunryöstöäkin muokattiin niin, että lipun sijasta vastustajien piti juoda toisen joukkueen piilottamat CocaCola-pullot. Vedenkannossa oli kaksi ämpäriä, joista toinen oli täynnä vettä ja toinen täysin tyhjä. Joukkueiden piti siirtää vesi ämpäristä toiseen vapaavalintaisella tavalla, käyttäen kenkiä, muovipusseja ja muita luovia ratkaisuja.

Kuvassa teipinheitto käynnissä.

Kuvassa teipinheitto käynnissä.

Lipunryöstössä ylijääneitä Coca-Cola (sola) pulloja tyhjennettiin pelin jälkeen.

Lipunryöstössä ylijääneitä Coca-Cola (sola) pulloja tyhjennettiin pelin jälkeen.

Potkiaiset jatkuivat aarrejahdilla. Moolit kävivät neljällä eri rastilla suorittaen erilaisia tehtäviä, kuten matematiikka-aiheinen tietovisa sekä peitonkääntötehtävä, jossa joukkueen piti seistä peiton päällä ja kääntää se toisin päin.

Muistoksi ikimuistoisesta illasta jokainen Mooli sai oman, itsetehdyn t-paitansa. Ilta huipentui yhteisiin lettukesteihin laavulla. Saunakin oli lämmin pitkälle yöhön.

Kuvassa Mooleilla on uudet paidat päällä.

Kuvassa Mooleilla on uudet paidat päällä.