TuKoKe-menestystä!

Viime viikolla oli TuKoKe-kilpailun lopputapahtuma. Meiltä oli kutsuttu finaaliin neljä työtä. Lopputapahtumassa tutkielmien tekijät pääsivät esittelemään töitään tuomareille.

Matematiikkalinjalaisten tutkielmat niittivät menestystä. Ykkössijan nappasi Olli Järviniemi työllään “Polynomien yhteiset alkutekijät”. Olli osoitti työssään todeksi neljä polynomien jaollisuuteen liittyvää lausetta, joita ei oltu aiemmin todistettu. Olli töineen valittiin edustamaan Suomea kansainväliseen EUCYS-tiedekilpailuun Bulgariaan. Edustuspaikan kansainvälisessä kilpailussa saivat myös Jaakko Takala ja Vihtori Sova työllä “Mobiilinäppäimistö kahdelle sormelle”. He suunnittelivat ja ohjelmoivat älypuhelimille optimoidun näppäimistöasettelun. Työ edustaa Suomea ISEF-tiedetapahtumassa Phoenixissä loppukeväästä.

56350753_2725275974154296_7175855234432892928_n.jpg

Tia Iskaniuksen, Ella Puustellin ja Marina Rogulinan tutkimus nostosäkkien energiantuotannosta sai tunnustuspalkinnon sähkökisassa. Laurin työ aiheesta “Miten skeittaajien asenteet eroavat jääkiekkoilijoiden asenteista?” voitti myös parhaan posterin ja ständin palkinnon.

Myös kilpailutöiden ohjauksesta saatiin tunnustusta. Merikki Lappi palkittiin onnistuneesta töiden ohjauksesta, lisäksi hän pääsee ohjaajaksi mukaan EUCYS-kilpailuun. Ensimmäistä kertaa TuKoKen historiassa oman sarjansa voittaja on samalla toisen sarjan voittajatyön ohjaaja. Olli toimi ohjaajana 3.-9.-luokkalaisten II-sarjassa voittaneen Valtteri Aurelan matematiikka-tutkielmassa.

Onnea voittajille!