Kenelle linja on tarkoitettu?

 

Matematiikasta kiinnostuneelle

Matematiikan harrastajalle Päivölä tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen kehittymiseen. Monipuolinen opetustarjonta ylittää reippaasti sen mitä lukiossa tapaa olla tarjolla varsinkin sisällön, mutta myös tuntimäärien osalta ja asioista voi keskustella samanhenkisten seurassa. Lisäksi meillä on laaja, useimmat matematiikan alat hyvin kattava kirjasto, joka on opiskelijoiden käytössä kaikkina vuorokauden aikoina. Nero ei tarvitse olla, kiinnostus on tärkeintä.


Tietotekniikan harrastajalle

Kesälukukauden tietotekniikasta, yliopistokursseista, kavereilta oppimisesta ja varsinkin työharjoittelusta muodostuu ainutlaatuinen lukio-opintojen ohessa suoritettava teknillinen kokonaisuus, joka soveltuu sekä pitkään harrastaneelle että vasta-alkajalle.


Luonnon­tieteilijälle

Luonnontieteistä kiinnostunut ei ehkä saa valtakunnan laajimpia laborointikursseja, vaikka erilaisiin kokeellisiin projekteihin on sekä välineitä että opastusta. Vahvuutemme on kuitenkin fysiikan teorian lukion oppimäärän vahva opetus, jota tukee hyvä matematiikan osaaminen ja tutkimuksellisesti suuntautunut ote. Asiat voidaan käsitellä kunnolla, koska tarvittava matematiikka on jo hallussa.

Opetus on vienyt opiskelijoita sekä fysiikkaolympialaisiin että erinomaisiin tuloksiin ylioppilaskirjoituksissa. Yliopisto-opinnoissa erityisesti teknillisissä korkeakouluissa ja muissa yliopistoissa on ollut vastaavaa etua matematiikan korkeakoulukurssien suorittamisesta etukäteen. Laaja kemia kuuluu myös opetusohjelmaan.


Muuten vain innostuneelle

Meillä saa varsin hyvät valmiudet jatkaa eri aloilla, vaikkei kokisikaan itseään miksikään yllä mainituista. Kattava luonnontieteellinen yleissivistys ja lukio kahdessa vuodessa innostavassa seurassa vanhassa kivitalossa, keskellä hämäläistä maalaismaisemaa on elämysmatka vailla vertaa. Jatkopaikkojen kirjo on suuri ja monenlaista harrastuneisuutta on talossa tavattu.

 
Matematiikkalinjalaisia matematiikkalinjan rakennuksen Kivilinnan edessä.

Matematiikkalinjalaisia matematiikkalinjan rakennuksen Kivilinnan edessä.