Kaksi vuotta matematiikkA­Linjalla

Opiskelu kestää lähes kaksi vuotta. Tämän ajan opiskelijat asuvat opiston tiloissa Päivölänmäellä. Aloitamme heti maanantaina juhannuksen jälkeen kesälukukauden, joka muodostuu neljästä viikon mittaisesta opiskelujaksosta (viikot 26, 28, 30 ja 32), joiden välissä ollaan aina viikko kotona. Kesällä opiskellaan lähinnä matematiikkaa ja tietotekniikkaa. Kesälukukausi  on tarjolla myös erillisenä kurssina kiinnostuneille.

Syyslukukausi alkaa viikon 34 alussa, vapaaviikon 33 jälkeen. Syys- ja kevätlukukausilla koulussa ollaan pääsääntöisesti joka toinen viikonloppu, joten kotiin lähdetään joka toiseksi viikonvaihteeksi (pe klo 12 – ma klo 12). Joululoma on kolme viikkoa päättyen loppiaiseen, pääsiäisloma viikon. Jälkimmäinen vuosi päättyy lakkiaisiin. Ensimmäisen vuoden jälkeen koulu päättyy kuten muissakin kouluissa kesäkuun alussa ja alkaa elokuun alkupuolella.

Pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on kahden hengen huoneet ja toisen vuoden opiskelijat asuvat yksin. Huoneissa on kiinteä Internet-yhteys ja koko talossa WLAN.


Opiskeluviikko

Matematiikkalinjalla opiskellaan pääsääntöisesti kahden viikon jaksoissa, jolloin joka toinen viikonloppu on vapaa. Viikonloppuisin on usein erityiskursseja, joille ulkopuolisetkin voivat osallistua. Vapaalle lähdetään perjantaina puolenpäivän aikaan, ja kouluun palataan maanantaina kello kahdeksitoista.


Opiskelupäivä

Normaali opiskelu jakautuu seuraaviin opetusjaksoihin:

  1. aamupäivä (9:00 - 11:15)
  2. iltapäivä 1 (12:15 - n. 14:30)
  3. iltapäivä 2 (n. 15:00 - 17:15)
  4. ilta (n. 18:45 - 21:00)

Matematiikkalinjan opiskelijoita itsenäisyyspäivän tanssiaisissa.

Matematiikkalinjan opiskelijoita itsenäisyyspäivän tanssiaisissa.

 

Vapaa-aika

Vapaa-aikaa jää tiiviistä opiskelutahdista huolimatta yllättävän runsaasti, kun matkoihin ei kulu aikaa ja kaverit ovat lähellä. Siten erinäköiset ison tai pienen porukan pelit ja harrastukset kukoistavat. Harrastusvalikoima riippuu harrastajista eli sitä tehdään, mikä kulloinkin opiskelijoita kiinnostaa. Musikaalista väkeä on ollut runsaasti ja se on kuulunut vapaa-aikanakin. Kaksi pianoa ja flyygeli mahdollistavat pianon soittajien harjoittelun.

Opistolla on pieni kuntosali ja saunan yhteydessä on uima-allas. Tarttilan urheilukentällä pelataan jalkapalloa, ultimatea ja talvella jääpelejä. Ympäröivä luonto tarjoaa mahdollisuuksia niin souteluun kuin lenkkeilyyn. Finlandia-hiihtoon lähtee joukkue.

 

Lue lisää opiskelijoiden elämästä Matematiikkalinjan blogista!