Kuukausimaksu

Ensimmäisenä kesänä suoritettavaan kesälukukauteen kuuluu neljä seitsenpäiväistä opiskeluviikkoa täysihoidossa ja se maksaa 200 €/viikko eli yhteensä 800 €. Kurssi muodostuu matematiikkaviikoista ja ohjelmointiviikonlopuista, joiden aikana luodaan vahva pohja myöhemmille opinnoille ja työharjoittelulle.

Talvikausilla opiskelijoiden oma maksuosuus on noin 300 €/kk vuosikurssin koosta riippuen. Lisäksi kuten lukiossa yleensäkin, opiskelijat maksavat itse kirjat ja muut välineet, joita tosin löytyy monesti myös kiertoon vanhempien vuosikurssien edustajilta.


Mitä sillä saa

Laadukkaan opetuksen järjestämisen lisäksi kuukausimaksulla katetaan kaikki opistolla asumisen kustannukset ja tarjotaan täysihoitoruokailut. Ruokailuihin kuuluu jokaisena kokonaisena opistollaolopäivänä ravitseva aamiainen, lounas, iltapäiväkahvit ja välipala, päivällinen ja iltapala.

Opiston tiloissa opiskelijoiden käytettävissä on maksutta myös mm. kuntosali ja saunatilojen yhteydessä uima-allas. Lähistöllä on käytettävissä ilmaiseksi myös urheilukenttä.


Opintotuki

Matematiikkalinjalaiset voivat saada 17 vuotta täytettyään normaalia Kelan toisen asteen opiskelijoiden opintorahaa ja lisäksi opintorahan määrä on yleensä korkeampi, kuin vanhempien luona asuessa. Kela maksaa myös asumislisää maksullisella opistolinjalla opiskeleville ja opistolla asuville. Lisäksi opintolainaan saa valtiontakauksen.

Tarkka opintotuen määrä riippuu vanhempien tuloista ja muista omista tuloista. Tarkista oma mahdollinen opintotuen määräsi Kelan laskurissa - huom. valitse kohdassa "oppilaitos" vaihtoehto kansanopisto ja kohdassa "asumismuoto" kansanopiston tai liikunnan koulutuskeskuksen asuntola, maksullinen linja.